Reiseblogg fra Travellerspoint

Zimbabwe

Dyreliv

Løvepass og game count (safari)

sunny 30 °C

Dagene her bare flyr av sted. Det føles som om det var i går vi kom hit til Zimbabwe. Alle er bare super koselige, både frivillige og ansatte. Folk du møter på gata er for det meste hyggelige de å, men man møter alltid noen som er litt mer inpåslitene enn andre. Hittil har vi blitt best kjent med tre svenske jenter, som er de eneste utenom oss som har lion voluteering for øyeblikket. Det blir trist når de aller fleste frivillige drar hjem i slutten av uken. Vi har da blitt fortalt at det kommer nesten bare norske nedover, noe som er litt dumt for vi vil jo bli kjent med folk fra andre steder også.

Uansett så har vi siden sist opplevd en fantastisk solnedgang. Vi dro tidlig fra Masuwe på onsdag for å dra til Safari Lodge som er kjent for sine vakre solnedganger, og utsikt over vannhullet. Det er nemlig slik at når solen går ned kommer det mange dyr ned til vannhullet for å drikke og kjøle seg ned. På denne tiden av året er det sånn at alt er så frodig at dyrene ikke strengt tatt behøver å komme ned til vannet, men vi var heldige å fikk se fire elefanter og rundt 20 buffalos. Vi fikk også tatt en del fine bilder av solnedgangen som var helt fantastisk. Akkurat sånn som man ser i løvenes konge.

Vi har også i løpet av disse dagene hatt flere dager med løvene. Washe og Wadiwa (de minste løvene på 5 måneder) begynner som smått og kjenne oss igjen. Altså stoler de mer på oss og de leker mer og vi får kost litt mer med dem. På torsdagen hadde de også sin første lion walk noen sinne. Uheldigvis fikk ikke vi vært med på dem etter som vi var med på en client walk med Thembile og Thuli (12mnd). Vi fikk høre at Washe som er den minste og mest skeptiske rømte og gjemte seg i bushen hele tiden. Da passet det jo også bra at Thembile bestemte seg for at akkurat idag ville hun ikke tilbake i inhegninga etter lion walken. Dette var også dagen for vår får første volunteer walk som er en walk uten turistene. Altså får vi mer tid med løvene, og mer tid til å ta bilder og slikt.

Vi missforstod det Nathan, manager, fortalte oss om safarien vi skulle på idag. Det var ikke en nattsafari (som Frida trodde) men en game count (nesten som en safari). Det som er da er at vi skal telle antall dyr vi ser, hvor vi ser dem, når vi ser dem, rase osv. Dette er for å få en viss oversikt over dyrebestanden som finnes i Masuwe parken. Vi fikk både se sebra, giraffer, buffalo, bavianer, vortesvin, impalas og masse mer på kloss hold. Det var virkelig fantastisk, og Christin (svensk) fortalte oss at hun så flere dyr her enn på de to safariene hun har vært på. Det er jo bare alle tiders.

Så alt i alt har vi hatt det kjempe fint de dagene vi har vært her, og vi gleder oss sykt til dagene som kommer. Vi har til og med fått farge (og uheldigvis også shorts-skille og t-skjorte-skille)

- Frida og Julia

Skrevet av fridaogjulia 13:34 Arkivert i Zimbabwe Kommentarer (0)

Endelig fremme

dag 1&2 og første møte

sunny 30 °C

Reisedagen ble veldig lang og kaotisk. Først var flyet forsinket fra Oslo, så vi kom tre kvarter senere til Heathrow, nor som gjorde at vi bare hadde en time på å komme oss fra gate A til C og komme oss gjennom kontrollen. STRESS! Flyet til Johannesburg var veldig langt, og ingen av oss fikk sove så veldig mye. I Johannesburg møtte vi Shir fra Israel som skal være på samme sted som oss i tre uker, og da vi kom fram til Victoria Falls Airport, møtte vi to damer fra England som også skulle være der. Når vi skulle skaffe oss visa, havnet vi selvfølgelig bakerst i køen. Der ble vi stående i to timer bare for å få visa. Heldigvis kom bagasjen fram da, så det er jo bra.

På dagen fant vi oss en fin liten restaurant med gratis internett. Jeg tror Lola’s kommer til å bli drit lei oss etter hvert. Der møtte vi også to amerikanske jenter som har vært her siden november og jobber som misjonærer. De var begge veldig hyggelige og vi møtte dem igjen i dag på vår siesta.

Ellers gjorde vi ikke mye når vi kom frem. Vi møtte de andre frivillige, spiste middag, var en tur i byen, pakka ut og tok en tidlig kveld. Eller det vil si vi prøvde, for det er nemlig ganske varmt og rommene her har ikke aircondition.

I dag ble vi henta ti på halv syv for å dra til Masuwe hvor løvene er. Der fikk vi møte de minste løvene Wadiwa og Washe som er fire måneder gamle. Vi fikk også hilse på Thembile og Thuli som er 12 måneder. Savuti og Sengwa er dessverre blitt for store til at vi kan gå inn til dem og gå turer med dem, for de har nå blitt 18 måneder. Vi fikk også basic opplæring om hvordan vi skal oppføre oss i nærheten av løvene. Etter lunsj og siesta som varer i ca. 3 timer var aktiviteten vår cub sitting. Det vil si at vi var sammen med de minste og ble kjent med og lekte med dem. Vi fikk også være med å forberede mat til løvene. Dagens meny; buffalo og sebra.

Vi har hittil sett bavianer, aper, villsvin, antilope, elefantBÆSJ, masse fugleliv og masse edderkopper. I tillegg til dette så jobber vi med løver hver dag. Insektene her er som Norge, bare ti ganger større og tusen ganger fler. De som var på Lion walk i dag så også Giraffer og Sebraer mens de gikk med løvene, så håper vi får oppleve det samme i morgen da vi skal gå vår første Lion walk.

Ellers har vi booket et sunset cruise til lørdagen, og så har Nathan fikset så alle frivillige skal på gratis safari om kvelden på torsdag så vi kan få se når dyrene jakter og slikt. Det kommer til å bli kjempe bra.

- Frida og Julia

Skrevet av fridaogjulia 11:46 Arkivert i Zimbabwe Kommentarer (1)

(Innlegg 1 - 2 av 2) Side [1]