Reiseblogg fra Travellerspoint

Roadtrip

Antananarivo - Antsirabe & Antsirabe - Fianarantsoa

all seasons in one day -25 °C

Så da har vi endelig fått satt oss litt inn i systemet her nede. Vi startet turen med en overnatting i hovedstaden Antananarivo. Litt hektisk for vår smak, men vi får vente å se til vi skal tilbringe litt mer tid der på slutten av turen. Er i alle fall ikke noen høyreregel å snakke om her nede. Er heller Størst først som gjelder! Hotellet var bra da, selv om vi endte med å ha slummen rett på nedsiden. Men alt er med på å gjøre turen spesiell.

Før vi reiste videre til Antsirabe på onsdag dro vi innom en norsk misjonær som har bodd her i 18 år. Der fikk vi et lite innblikk om hvordan landet blir styrt, likestillingene og skolemulighetene. Fikk også møte hans kone og barn, som alle var hyggelige og hjelpsomme med å svare på spørsmål. Vi fant også ut at de skulle til Antsirabe de også, så vi skulle møte dem igjen på kvelden.

Bussturen til Antsribe ble noe lang på vel 8 timer, men det overlever vi som alltid vet du. Opplevde ellers ikke så mye mer denne dagen, utenom helt fantastisk og enestående natur. Liker du komplimenttærfargene rød og grønn ville du absolutt ha elsket denne bilturen. All stein og nesten alle hus er helt rød, mens noen klynger med trær pluss ekstremt mange risåkre frisker opp med en helt nydelig grønnfarge. Må nesten bare oppleves, for det er helt umulig å forklare hvor fantastisk det ser ut her nede. Er også slik at de har bygd ut terrasering slik at de skal få nok vann til alle jordene sine. Altså blir det som trappetrinn oppover og oppover i fjellet, og det er bare drit kult å se på.

Koste oss den kvelden på den gamle norske skolen i Antsribe, der vi bodde, med litt alias og andre festligheter. Ble også en tidlig kveld fordi vi alle far så trøtte og slitne etter en så lang reise denne dagen.

Torsdag ble det også tilbrakt i Antsribe, hvor vi fikk oppleve litt av hvert. Først dro vi avgårde for å bade i krateret til en død vulkan. Vannet var fantastisk med rundt 19* i temperatur, selv om de lokale landsbybarna sa at det var iskaldt vann der. Velkommen til Norge sier nå bare vi! De nektet forøvrig også å bade med oss i vannet, for de mente at det fantes onde ånder i vannet som dro dem ned under. Ordtaket de brukte var vel som følger: "I swim like a stone!" Grunnen til at de ikke dro ned turistene var fordi de ikke liker hvite mennesker tydeligvis. Noen ganger må vi bare le.

Etter dukkerten dro vi videre til en silkefarm hvor vi fikk se hvordan de produserte silke her nede. Var veldig spennende for de aller fleste. Det var ingen som hadde trodd at en bitte liten larvekokong kunne bli 600 meter med silketråd.Vi fikk også anledningen til å kjøpe noen silkeskjerf som de hadde lagd der til en billig penge. Dro derfra videre til et sted der de driver kortproduksjon. De produktene de lagde der var virkelig helt fantastiske. Man kunne kjøpe alt fra bordkort til gaveposer til scrapbok. Har aldri opplevd lignende for å si det mildt.

I dag bar det av gårde på en ny busstur fra Antsribe til Fianarantsoa, men før vi dro fikk vi besøke et lokalt marked. Der var det både lyder, lukter og syn som man helst skulle vært foruten. I ett hjørnet hadde de fisk på marked som stinket for å si det mildt. I et annet var det høner bindt sammen i bena, og når vi kom forbi var tok de opp en høne og dingla den i fjeset vårt for at vi skulle kjøpe. Nei takk! Var også sånn at skulle vi kjøpe noe der så måtte vi sjekke at det faktsik var 52 kort i en kortstokk og ikke bare 49.

På vår vei ut fra markedet gikk vi oss litt bort, og når vi rundet et tomt hjørne, tror du ikke at vi møtte på en klynge med gatebarn. Syns virkelig så veldig synd på dem, men det er jo ikke så mye vi får gjort noe med. De fulgte i alle fall etter oss til vi kom til bussen vår igjen. Vi fikk virkelig så dårlig samvittighet at selv om de sa at vi aldri måtte vi finne på å gi dem noe, måtte vi bare gi dem en pakke kjeks som de kunne dele.

Bussturen skulle egentlig bare var i ca. 5 timer, men diverse uforutsette stopp ført til en noe lengre tur. Første stopp ble på et trevirke som vi skulle besøke. Der spiste vi også en fin lunsj før vi satte sørover på det som skulle bli en sammenhengende reise. Men Afrika er selvfølgelig Afrika uansett hvor på kontinentet man befinner seg. Først ble det bare en helt vanlig tissepause. Deretter møtte vi på to lastebiler som blokkerte veien. Den første sto på tvers over veien med motorstopp. Selvfølgelig måtte vi ut å hjelpe til med å dytte den. Den andre lastebilen hadde kjørt ut av veien, og måtte bli tauet opp på veien igjen av en annen lastebil. Fikk litt underholdning i mellomtiden av noen landsbybarn som både sang og danset for oss. Møtte også på en del andre biler langs veien som enten hadde kjørt ut, fått motorstopp eller punktert ett dekk. De som ikke har vært i utlandet før, for i alle fall oppleve kulturforskjellene på best mulig måte.

Hotellet vi bor på i natt er ekstremt flott. Synd vi bare skal være her i noen timer før vi tar det eneste pasasjertoget til Manankara i morgen, som ligger på sørøst kysten her på Madagaskar. Har hørt at det ikke er nett der nede så blir antagelig ikke så mange oppdateringer på noen dager fremover nå,

Når det gjelder maten her nede er den litt blandet. Vi får mye godt, men også veldig mye uspiselig. Været har også vært litt uforutsigbart. Det er alltid sol på dagen, men vi har vel opplevd noen regnskurer og litt lyn og torden nesten hver eneste dag.

- Frida og Julia

Skrevet av fridaogjulia 11:49 Arkivert i Madagaskar

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn