Reiseblogg fra Travellerspoint

Uforutsigbare dager

adrenalinrush, jobbhverdag og skadedyrbekjempelse

sunny 32 °C

Da begynner det å nærme seg slutten av oppholde for Julia. Som tidligere uke har dagene bare gått så fort at vi ikke rekker å se oss om. Derfor har vi vært travelt opptatt med noe nytt hver dag, og det har derfor ikke blitt prioritert å skrive blogg.

Det virker som om Afrika har lyst til å vise oss alt hva det kan by på, og vi har fått oppleve litt av hvert.

På lørdager er vi i begynnelsen av dagen på Masuwe og jobber med løvene frem til lunsj. Deretter drar vi til Hope og Charity som er et barnehjem her i området. Barna her er bare helt fantastisk nydelige, og det er bare så skjønt å se på dem når de blir glad av den minste lille ting. Ikke som Norge i det hele tatt, det er sikkert. Etter at arbeidsdagen vår var over dro vi sammen med fire andre volunteerer på noe som kalles for sunset cruise. Da tar man altså en båt, på Zambezi River, for å se etter dyr og for å se på solnedgangen. Det er vel ikke noe overraskede at vi sier solnedgangen var helt nydelig, men synes faktisk den som man så fra Safari Lodge var litt bedre. Vi fikk også så flodhester i vannet, krokodille (som vi tror var fake) og selvfølgelig de enorme massene med vannsprut fra Victoria Falls.

På søndag kjørte vi avgårde for å være på brua mellom Zambia og Zimbabwe kl. 10. Vi hadde nemlig booket en aktivitet som heter Big Air Experience (Combo) som vi skulle starte med halv elleve. Denne pakke består av bungee jump, bridge/gerog swing og slide/zipline. Det er vel unødvendig og fortelle at vi var ganske nervøse før vi tok hoppet, men gud å det var gøy. For de som ikke vet det så er da bungee jump strikkhopp, zipline er når man "sklir" fra en ende av en varier til en annen og swing er nesten det samme som bungee bare at man er festet rundt livet og ikke rundt bena, også går man ikke opp og ned men fra side til side som en huske. Etterpå dro vi til Victoria Falls parken for å se på de berømte fossefallene, og ja det er like fantastiske som man hører og leser om. Selv om man må betale 30 dollar for å komme inn i parkene var pengene absolutt hvert det. Vil anbefale dette til alle som har tenkt seg nedover en gang i løpet av livet, både bungee og fossen.

En vanlig hverdag for oss her nede består for det meste av en client walk med Thulie og Thembile (13mnd), cub sit med Washe og Wadiwa (5mnd) og en annen aktivitet som kan variere fra meet preperation til language lesson og history and culture lesson. Altså helt perfekte dager i følge oss. Vi kan sverge på at de minste løvene har blitt større bare på de to korte ukene vi har vært her. På torsdag fikk vi også være igjen i siastaen (kl. 12.30-15.20), og vi fikk gå en lion walk helt alene, bare oss to og en lionhandler pluss to kameramen som sulle filme oss.

I løpet av uken har vi også fått oppleve Afrika på sitt beste. I løpet av tiden vi har vært her har vi opplevd tre strømbrudd og en dag var også vannet stengt av hele dagen. I tillegg har vi fått bytta rom to ganger, og vi befinner oss nå på rom nr. 3. Det som skjedde med det første rommet var at lyset over sengene gikk i stykker, eller den snora som man må dra i for å få på lyset falt ut, og baderomsdøra satt fast. Vel dette kunne vi leve med, men da Julia en dag etter å ha vært ved poolen setter seg ned i senga si og får selskap av en hel tue med maur, da er det på tide å bytte rom. Så dagen etter våkna Julia igjen kl. 5 på natta av at maurene var oppe i senga hennes og var oppover ansiktet, inne i ørene og til og med i undertøyet hennes. ÆSJ! Så da var det på'en igjen til rom nr. 3 som for øvrig ikke har maur, men edderkopper, ikke dosete og ikke lys på badet. Ting skal ikke være enkelt her nede. Velvel, for inderlig håpe at alt har ordnet seg nå da.

I går befant vi oss på the open marked etter at jobbdagen var ferdig. Vi hadde fått beskjed på forhånd av at det var helt forferdelig å være der, men i alle fall for Frida som har vært i sørøst-asia, var ikke dette noe å være redd for. Vi ble fort enige om bare å følge bodene rundt, så vi fikk gått innom alle. Når vi hadde kommet oss gjennom gikk vi bare bort til en butikk som var der hvor det bare var kvinner som jobbet. Vi ble alle ganske irriterte da vi fant ut at de solgte alle de samme varene, og når en av guttene på bodene starta på 45 dollar for en gjenstand starta kvinnene der inne på 4 dollar. Tror alle spurte seg selv hvorfor ikke vi gikk dit først.

Idag har vi vært på en Elefant safari/ridetur. For en aktivitet som var såpass dyr, burde man absolutt fått mer ut av pengene, men det er en helt grei opplevelse og ha med seg hjem til Norge. Etter denne safarien som var ferdig kl. 10 har vi bare slappet av ved bassenget og nyti den varme solen her nede.

Som sagt er dette en helt fantastisk og unik opplevelse. Hvis vi skulle sagt om vi fortsatt ville ha gjort dette nå når vi vet hvordan det er her nede og hvordan det fungerer så ville vi helt klart sagt ja. Det er vært alle penga.

Skrevet av fridaogjulia 06:38

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Ser ut til at der har det flott - nyt dagene, ser frem til å få deg hjem igjen Julia, hils også til Frida

fra Bjørn Alvær

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Logg inn